Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Adess..dah lame tak berupdate blog nie. Busy betol aku 2-3 hari nie. Maklumlah buke kedai kat Pesta Konvo Unimap Ke-5. Asyik balik pukul 1-2 pagi jer. Penat dah aku minggu ni. Ada 2 hari lg sebelum pesta konvo tu selesai so bermakna ade 2 hari lg aku kena buke kedai.

Dalam artikel sebelum nie, aku ade mention pasal aku nak berpindah dari blogspot ke wordpress tapi buat mase nie proses tu tergendala. Sebabnye aku try gune tool import blogspot dalam wordpress tp tak boleh nak import lak sume kandungan dalam blogspot.  Benci betol aku ngan wordpress nie!! Dah banyak kali aku try tak dapat-dapat jugak. Try cari tutorial ngan Abang Google Bijak Pandai pon still tak boleh. Ade sape-sape disini sedia membantu aku tak???

 Die asyik kuar error camnie jer..tension aku

Walaubagaimanapun, korang boleh still tengok domain aku www.cdiqlife.com yang tak ade pape content cume theme jer yang ade.haha.

Emm ade sape-sape taw tak camne nak import blogspot masuk wordpress ni?? Any idea?

(17) Comments

  1. Kimie Hashim On August 7, 2010 at 11:36 AM

    janganlah tukar kalau boleh, sbb worpress ni x best..susah jugak..ramai x faham tau..emm..
    saya kimie, dr sban..salam kenal ..;)
    sy follow blog cdiq ek,jom lah follow sy balik,please, ramaikanlah pengguna blogspot..

     
    Kimie Hashim On August 7, 2010 at 11:37 AM

    Penah kena carut tak?,ni saya punya new entri, hope dapat komen??

     
    Kimie Hashim On August 7, 2010 at 11:41 AM

    jap-jap xleh follow la..line masalah..mcm bodolah..tggu k?

     
    tmukmkd On August 7, 2010 at 11:51 AM

    kadang2 masalah ni memang berlaku. paling mudah aku buat satu akaun dalam wordpress.com dan aku import dari situ kemudian aku ambik dari wordpress.com tu ke laman aku yang betul. heh :D

    sepatutnya tak de masalah lepas tu :) tu cara yang aku buat.

    cara yang lain kita tunggu ranjer2 lain datang. diorang telah diseru :p

     
    Azman Ishak On August 7, 2010 at 11:52 AM

    kalau saya ada aksess... mungkin boleh saya cube tolong tengokkan ape masalahnye...

    P/S: datang jenguk sebab dari permintaan kak Kujie.

     
    Azfarul On August 7, 2010 at 11:55 AM

    Hmm..
    kesian pulak..
    tapi saya tak dapat tolong sebab tak banyak pengalaman :(
    Sorry yer..

     
    Kujie On August 7, 2010 at 12:03 PM

    tmukmkd - betul lah tu, dulu pun mcm tu..mula2 create akaun wordpress.com - import blogspot ke situ..kemudian baru pindah ke wordpress.org

    azfarul, azman ishak & tmukmkd - terimakasih krn dtg menolong bkn dtg simbah minyak..hehehe

    kak jie baca entri ni kt geng blogger - tu yg suruh korang dtg tolong dia apa yg patut

     
    mrnamie On August 7, 2010 at 12:11 PM

    salam... rasanya dalam blog mrpiratz ada tutorial pindahkan..saya ikot dari sana... cuba cari.. harap dapat membantu ye

     
    velasrizal On August 7, 2010 at 12:24 PM

    aku pn pening dgn wordpress..

    Followers Dah mencecah 200 Orang !

     
    mrnamie On August 7, 2010 at 12:24 PM

    http://mrpiratz.com/tutorial-berpindah-dari-blogger-ke-wordpress/

    cuba ikut tutorial mrpiratz di atas.. insyaAllah dapat membantu.

    *GengBlogger :)

     
    Kujie On August 7, 2010 at 12:26 PM

    dia org dah datang bantu tu...
    jgn putus asa, kita org berfikiran positif
    baru org semangat nak tolog menolong

     
    mrkay On August 7, 2010 at 12:32 PM

    Aku dtg sini lepas kak jie (kujie) inform aku. Cuba settlekan ikut cdgn kat atas sbb aku kat luar sekarang ni. Kalau tak boleh gak, nnt aku Cuba tolong ok? Jgn putus asa ok?

    Kimie, jgn negative sgt, tak elok. Peace

     
    Haru On August 7, 2010 at 8:23 PM

    kak kujie: erk..kak kujie..top blogger.. *terkedu*
    anyway tq kak coz mintak tlg dari otai2 wp dtg singgah n tolong tgk ape yg boleh tlg..

    kimie hasyim: utk pngetahuan bro, wp adalah amat senang utk setting semua widget berbanding blogspot..2 yg aku suke..

    azfarul, azman ishak & tmukmkd: terima kasih kepada kamu semua kerna sudi memberi bantuan secara tidak lgsg..nnti aku add korang di twitter..

    mrkay: erkk..mrkay pn ade.. *tergaman lagi*..nnti gua follow twiiter n tnye bro lebih lanjut..

    buat mase nie tgh sibuk ngan pesta konvo..isyallah mggu depan aku akn try hubungi korang semua melalui twitter..tq all..

     
    Haru On August 7, 2010 at 8:26 PM

    mrnamie: tq bro :D

     
    cybernetic88 On August 9, 2010 at 5:31 AM

    aku guna yg mrpiratz ajar. de link atas tu. buat r. haha. sng je. buat trus work. xde hl. gud luck bro :D

     
    miss yana On August 19, 2010 at 11:33 PM

    sidiq sidiq

     
    Spudin On February 8, 2012 at 10:18 AM

    best la sini ..da follow sini :D

     

Post a Comment