Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Minggu lepas, aku jumpa dengan blogger mohdisa.com dan memintanye mengajar aku tentang wordpress. Dan Bro Isa dengan berbesar hati sudi mengajar aku percuma! hoho. Terima kasih bro. Dan untuk pengetahuan korang Bro Isa nie adalah satu U dengan aku.

Selepas tunjuk ajar daripada beliau, aku kemudian nekad beli hosting dan domain aku sendiri. Dan akhirnye aku memilih Exabytes-pakej Xstudent berharga RM50. Hongkiat.com pon gune Exabytes gak. 


Sungguh excited aku nak berpindah dari blogspot ke wordpress dan gunekan domain aku sendiri.hoho! Malam nie mungkin jumpa Bro Isa lag untuk proses setup blog dengan hosting dan domain aku sendiri. Korang pulak biler nak berpindah ke blog berbayar nie??

(17) Comments

  1. Wan Haffiz On August 1, 2010 at 5:41 PM

    waa bestnyer..x tau r nk gune blog dot com bile..x der kesempatan agi ne..

     
    Haru On August 1, 2010 at 5:49 PM

    @wan haffiz: hoho..xper bro..slow2 dulu

     
    chybee On August 1, 2010 at 8:08 PM

    best kan pakai wordpress :D

     
    Haru On August 1, 2010 at 8:21 PM

    @chybee: wp mmg bez..sng gilerr nk setting theme die..xyah susah2 nk cari sume coding cm blogspot

     
    cybernetic88 On August 1, 2010 at 9:00 PM

    amboi. suka ko ek. haha. okae cun r. gud luck2. aku welcome ko nnti. hee. congrat :D

     
    cybernetic88 On August 1, 2010 at 9:01 PM

    yup. coding kurang lagi dari blogspot r. bnyk pkai plugin. hahaha. terbaik r wp :D

     
    Haru On August 1, 2010 at 9:02 PM

    @cybernetic: haha..macih2..nti aku dah boleh jd newbie wp..haha..kena godek2 byk lg psl wp nie

     
    amalina binti anuar On August 2, 2010 at 2:18 AM

    diq wordpress payah kot nk blaja nyer

     
    Haru On August 2, 2010 at 2:26 AM

    @amal: haha..ko xtgk lgcpanel die..wp la sesenang je nk setting..xyah putar kpala nk cri kod die..

     
    Nine On August 2, 2010 at 3:01 AM

    Congrat bro..wp mmg best ..owh kawan amal & Isa ek ? satu Unimap ek :)..

    zulkarnain.co.cc belum update lagi, sebab bz skit huhu..

     
    Haru On August 2, 2010 at 10:53 AM

    nine: haah..amal 1 kos...
    emm updte la nnti ebook byk2 ckt2 ek..hoho

     
    amalina binti anuar On August 2, 2010 at 11:16 AM

    ye ker. diq ko baik ke ngan isa nie?

     
    Haru On August 2, 2010 at 11:18 AM

    aku pn baru kenal die aritu..haha..tp ok la..die ok jer..

     
    amalina binti anuar On August 4, 2010 at 1:35 AM

    aku igt isa mana la yang dlm blog nie. rupa nye dia ke. aku kenal sgt la ngan dia nie.

     
    Ali ridha On August 6, 2010 at 9:42 AM

    seronoknye dpt bljar free setup wordpress.

     
    Haru On August 6, 2010 at 3:12 PM

    @ali ridha: taw xper..kl nk suh org laen setup @ ajrkan kompem kena byar..hoho

     
    Dewi Aja On January 31, 2016 at 9:49 PM

    Hello Blogger!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

     

Post a Comment