Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

5:10 PM 0 comments

I'm currently moving to my new home


www.cdiqlife.com


Please feel free to visit and dont forget to leave me ur comment :)
Pergh! Penat betul buke kedai mase pesta konvo haritu. Sampai demam-demam aku dibuatnye sebab asyik berjemur panas-lepas tu hujan jap-then panas balik.huhu

Papepun, aku pernah bagitaw yang aku benci wordpress sebelum ni kan. Actually aku benci-benci sayang sebab wordpress adalah platform blogging yang paling mudah pernah aku jumpa. Wordpress stylo bebeh!! Dan aku telah update sedikit sebanyak blog baru tu dan aku akan launch minggu hadapan secara officialnye. So korang bolehla jenguk-jenguk blog baru aku yang masih tak seberapa. Kalu korang nak singgah sekarang pun boleh tapi masih banyak benda tak lengkap.

Dan apa yang pasti, sempena pelancaran blog baru aku nanti, aku akan adakan contest-hadiah laen daripada yang laen. So kalu tak nak terlepas daripada join contest nie, selalu la jengok blog baru aku or join aku kat twitter! So kalu ade sape-sape nak sponsor lagi contest tu pon boleh!

p/s: So ade sape-sape berminat nak join contest @ sponsor hadiah tak nanti??
Adess..dah lame tak berupdate blog nie. Busy betol aku 2-3 hari nie. Maklumlah buke kedai kat Pesta Konvo Unimap Ke-5. Asyik balik pukul 1-2 pagi jer. Penat dah aku minggu ni. Ada 2 hari lg sebelum pesta konvo tu selesai so bermakna ade 2 hari lg aku kena buke kedai.

Dalam artikel sebelum nie, aku ade mention pasal aku nak berpindah dari blogspot ke wordpress tapi buat mase nie proses tu tergendala. Sebabnye aku try gune tool import blogspot dalam wordpress tp tak boleh nak import lak sume kandungan dalam blogspot.  Benci betol aku ngan wordpress nie!! Dah banyak kali aku try tak dapat-dapat jugak. Try cari tutorial ngan Abang Google Bijak Pandai pon still tak boleh. Ade sape-sape disini sedia membantu aku tak???

 Die asyik kuar error camnie jer..tension aku

Walaubagaimanapun, korang boleh still tengok domain aku www.cdiqlife.com yang tak ade pape content cume theme jer yang ade.haha.

Emm ade sape-sape taw tak camne nak import blogspot masuk wordpress ni?? Any idea?
Minggu lepas, aku jumpa dengan blogger mohdisa.com dan memintanye mengajar aku tentang wordpress. Dan Bro Isa dengan berbesar hati sudi mengajar aku percuma! hoho. Terima kasih bro. Dan untuk pengetahuan korang Bro Isa nie adalah satu U dengan aku.

Selepas tunjuk ajar daripada beliau, aku kemudian nekad beli hosting dan domain aku sendiri. Dan akhirnye aku memilih Exabytes-pakej Xstudent berharga RM50. Hongkiat.com pon gune Exabytes gak. 


Sungguh excited aku nak berpindah dari blogspot ke wordpress dan gunekan domain aku sendiri.hoho! Malam nie mungkin jumpa Bro Isa lag untuk proses setup blog dengan hosting dan domain aku sendiri. Korang pulak biler nak berpindah ke blog berbayar nie??