Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

Waktu: 2 - 4 petang

Disebabkan waktu kemuncak, semua pelajar mudah cepat kebosanan apabila belajar pada waktu ini. Jadi semua idea yang dikeluarkan pelajar pada waktu tersebut adalah amat tidak sesuai sekali dipraktikkan dimana jua.

Lecturer: Sebelum anda membuat software, awak perlu ada perancangan. Dan method untuk perancangan boleh diaplikasikan dalam pelbagai bentuk yng anda rasa sesuai

Pelajar: ..........

Lecturer: Ok. Kita ambil contoh maggi. apa yang perlu anda lakukan untuk memasak maggi?

Aku: Amik maggi buh dalam heater!

Pelajar lain: *Gelak*

Lecturer: Ok. Lepas ambil maggi buh dalam heater kita nak buat apa lagi?

Baw: Tapis maggi tersebut!

Pelajar lain: *Gelak*

Lecturer: Ok. Lepas tu?

Baw: Ratakan awas! (awas-bahasa Qlate- disini merujuk kepada perencah) 

Pelajar lain: *Gelak pecah perut*

Lecturer: Seterusnye apa lagi?

Baw: Tebar maggi tersebut! (dengan confident)

Pelajar lain: *Gelak guling2*

Lecturer: Selepas tu nak wat ape lagi?

Hantu: Buang dalam mulut!

Pelajar lain dan lecturer: *Gelak lagii*

Lecturer: Kalau macamni resepi maggi awak, confirm awak sendiri pun taknak makan maggi tu.

Pelajar lain: *Gelak pecah perut lagi*



 Resepi memasak maggi

  1.  Amik maggi buh dalam heater
     Tapis maggi tersebut
  2.  Ratakan awas
  3.  Tebar maggi tersebut
  4.  Buang maggi tersebut dalam mulut



     Tapi papepown kelas Software engineering memang bez!

(6) Comments

  1. cybernetic88 On July 21, 2010 at 8:30 AM

    bro ko cos software engineering ka?. haha. sama la kte :D

     
    Haru On July 21, 2010 at 10:41 AM

    @cybernetic88: bukanla bro..gua compter eng..soft eng tu salah 1 subjek jer..hoho

     
    amalina binti anuar On July 21, 2010 at 10:46 AM

    aduhai lawak la korg nie. banyk gak subject ko amik sem nie diq.

     
    cybernetic88 On July 22, 2010 at 6:21 AM

    ouh yke?. haha. okae2. aku software enginering r. haha. btw best blaja pasal programming?. nk mnta pndapat. haha

     
    ::AnEp:: On July 22, 2010 at 11:42 AM

    dah link kn blog ni..huhu
    jgn lepe blog nie jg yea..

     
    Haru On July 22, 2010 at 1:40 PM

    @amal: byk pe..ckt adela

    @cybernetic88: emm stakat nie not bad ar..gua blja psl java..tp kl nk wt program sndri tu gua xpass lg..hoho

    @anep: wokeyh bro..tq

     

Post a Comment