Padd Solutions

Converted by Falcon Hive

My fren, Yusri ade bagitaw aku yang die ada terbaca artikel kat internet pasal Jutawan Internet Malaysia, Irfan Khairi PENIPU. 

(longhat Qlate)
Yusri: Eh diq smlm aku search Irfan Khairi dale internet nok baco Tips Seminit dio tu. Pahtu aku jupo ore kato dio tu nipu.
Aku: Aik?? Bakpo plop? Dio nipu gapo?
Yusri: Ore kato dio xdop bisnes bena. 
 Seterusnya perbualan terpaksa dipotong atas sebab keselamatan

So balik aku search la kat abang Google kite yang bijak pandai. Then aku terjumpa forum nie

gambar dari abang Google kacak


apebendele
Johor Bahru, Malaysia
irfan khairi tu penipu aje, taik kucingla jadi jutawan mcm tu, dia anak orang berada, dah le bengkel dia harga dia beratus2, ceramah benda basic je, ecommerce konon, KO tanyala sapa2 pegi bengkel irfan, mesti nyesal tak ingat.
kemudian ayat diatas dibantah oleh Elaine

Elaine
Shah Alam, Malaysia
Saya sudah menghadiri ceramah Irfan Khairi dan mendapati maklumatnya amat berguna sekali. Irfan Khairi bukan penipu seperti yang dikatakan "apebendele". Kata-katanya tidak berasas. Sekiranya anda pernah jumpa dengannya, anda sendiri akan dapat melihat caranya yang rendah diri dan ingin membantu orang dengan ikhlas.

Bagi saya menjatuhkan orang seperti yang anda lakukan ini amat tidak profesional. Mungkin anda adalah pesaing Irfan Khairi yang cuba memburuk-burukkannya?
Encik peserta irfan menyokong kata2 apebendele

Peserta irfan
Kuala Lumpur, Malaysia

Kami salah seorang peserta irfan, dan telah membayar beratus ringgit kerana moto beliau, seperti moto irfan mengatakan akan mengajar anda sehingga pandai membuat web sendiri. Tetapi bila kami bertanya berulang kali, ialah kami ni budak kurang belajar tak pandai IT ni, nak tau apa yang dia kata, kami perlu bayar LAGI pd dia atau student yg memang pandai membina web untuk kami.

Cubalah anda semua fikirkan baik-baik, kami bukan hendak menjatuhkan sesiapa, tetapi kami pegang pada kata-kata beliau, akan mengajar kami sehingga pandai membuat web sendiri dan bukannya mengatakan ada duit boleh buat web.
Bukankah lebih baik pada peringkat awal lagi kami upah sahaja kepada web designer dan tak perlu ke kelas irfan membayar beratus-ratus utk mendesign web kami sendiri.

Sepatutnya beliau letakkan terus package serta harga utk membina web utk kami dan tak perlu memberi kelas utk kami yg bodoh IT ni yg berangan-angan membina web sendiri, itukan lebih senang dan tak perlulah pergi kelas beliau dan membayar untuk mendengar ceramah beliau sahaja.
Fikir-fikirkan lah, beliau sepatutnya jangan meletakkan janji bahawa akan mengajar kami sehingga boleh membina web sendiri dan sepatutnya beliau memberi nasihat & tapis sama ada kami boleh ke tak membina web sendiri. saya rasa melalui pengalaman beliau yg terpelajar dan bijak pandai tentu dapat menilai seseorag itu ada keupayaan atau tidak.

En Sudin menambah

Sudin
Ipoh, Malaysia

Aku dengar khabar member kakak aku tak puas hati dengan ceramah irfan. Dia kata irfan ajar tahap budak darjah 1. Tapi ikut2kan, logik ke dia tu jutawan? Tkkan meniaga peta malaysia dapat sampai RM50,000? Giler ke? Lepas tu, laman web ideabubble dia dah lama tk beroperasi. Abih kuat pun asyik promote muka dia yg hensem tu aje. Ckp mengelabah. bkn nk kutuk. tp sbgai org yg mengkaji, mna logiknya umur 25 dah jd jutawan dgn skill dan pengetahuan yg tk sbrapa tu. Dia jaja muka woi...ada rupa, ada ilmu pngathuan universiti, tahu skit2, member ada nama tlg, bleh la buat bisnes. Tkkn org nak periksa akaun bank dia kot? Pikir la smua...

dari abg Scammer Jutawan lak kate

Scammer Jutawan
Johor Bahru, Malaysia

Menipu dengan jual motivasi dan buku, tapi sorang pun langsung xtau dia buat apa mana site yg dia jual, cakap mulut jek, ramai yang dah terkena dan mengadu itulah "IK"...Lagu yang dia buat ngan bro "RR" tu bukan sedap pun, nenek aku nyanyi lagi sedap..Sedarlah semua ni lah penipu terbesar.


Hmm..macam2 la sekarang nie..actually banyak lagi topik2 hangat dalam forum tu pasal Irfan Khairi nie. Tajuk topik forum nie Awas...Jangan Tertipu yg duk bincang pasal Uptrend dan MLM seumpamanye pasal menipu. Pastu bro apebendele yg membincangkan pasal Irfan Khairi. Nak taw lebih lanjut baca forum disini


Apa pendapat anda? Adakah anda rase Irfan Khairi penipu?

Haru: Aku tengok ok jer.hoho.

P/s: Aku bukan nak memburukkan Irfan Khairi. Kan tak pasal2 kena saman 1 juta lak. Tapi persoalan yg ditimbulkan oleh peserta yg mengikuti seminar beliau. Harap dapat jawapan sebenar!

(69) Comments

  1. fadhlinaafifah On July 9, 2010 at 11:38 PM

    macam macam.

     
    aktechpage.com On July 9, 2010 at 11:46 PM

    Bagi aku,
    Pengkritik yg x dikenali ni kerjanya hanyalah mengkritik sahaja...
    dunia skrg mmg mcm tu...
    Kalo ada ilmu, jgn kongsi2 dgn org lain, better ko simpan je... biar ko sorang je yg kaya dan tau mcm mana cari duit mll internet...
    X payah susah2 nak ajar org lain, x pasal2 dah kena cop penipu...
    Itulah dunia Internet Marketing Malaysia skrg ni...

     
    Haru On July 9, 2010 at 11:50 PM

    @fadhlinaafifah: bese la manusia..hoho..rmbut itam ati laen2

    @aktechpage.com : haha..stju bro..tp kn kalu xshare kate kite kedekut lak..dah share jd cmtu lak..haish..sume xkena

     
    syaril On July 10, 2010 at 12:47 AM

    time ceramah tu dengar sambil lewa/tido/mesej ngan boyfie girlfie sebab tu ckp cmtu hahahaha

     
    Kaixer.NET On July 10, 2010 at 3:18 AM

    berita sensasi ni..haha
    makin busuk laa name IM Malaysia :D

     
    Haru On July 10, 2010 at 10:07 AM

    syaril: haha..ye kot..mane le taw

    kaixer: hmm..maybe ade salah paham dissitu kot..so hope la sape2 yg dah pegi bg komen

     
    Eyl On July 11, 2010 at 10:34 AM

    pergh, aku tak tahu lak sal ni,adeh, kena buat sisasatan lanjut la ni.

     
    aktechpage.com On July 11, 2010 at 1:38 PM

    Bro,

    Aku dah cek forum yg sembang pasal Irfan Khairi penipu ni...

    Forum tu mmg x leh pakai laa... dlm forum tu ada mcm2 thread... thread agama pun ada... thread yg mencaci agama islam dan juga agama2 lain...

    Gila Ahhh!!! pendek kata... forum tersebut hanya untuk pengkritik2 yg bodoh yg suka mengkritik je sampaikan agama pun di kritik...

     
    Haru On July 11, 2010 at 6:33 PM

    @eyl: tu la..mmg kena wat siasatan..aku pn xthu nape diorg kte cmtu..maybe xckup praktikal lg kot

    @aketchpage: btol..yg mane pkai id pn xde link blog ke profile ke..pkai name smaran jer..dalam tu jgak aku pnah jmpa dulu org malaysia duk gaduh ngan indo..adess..

     
    amalina binti anuar On July 13, 2010 at 2:29 PM

    diq ko caya ke nie? ko biar btul diq. xkn la kot. dia kan jutawan terkenal nie. xmungkin...

     
    Anonymous On August 11, 2010 at 3:16 PM

    mmg jutawan terkenal.dr beli,master pun takder mangkok ni!

     
    mas On September 3, 2010 at 4:42 PM

    tak baikla tuduh2 semua tanpa bukti. memfitnah namanya.

    saya pernah ikut kursus2 IK. Pada pendapat saya beliau seorang yg humble dan tak lokek ilmu asalkan kita rajin bertanya. Kalau kita buat apa yg dipelajari semasa kursus, insyaAllah takde masalah.

    Saya cadangkan sesiapa yg ada masalah/tak puas hati kena selesaikan terus dgn beliau. jgn sebarkan rasa tak puas hati tu utk tatapan umum.

     
    Anonymous On December 7, 2010 at 11:45 AM

    Salam Sejahtera semua,

    jika anda pergi ke kursus beliau dan berharap anda akan pandai jadi membuat website. anda berada di tempat yang salah.

    beliau hanya mengajar ASAS perniagaan internet. jadi sememangnya untuk newbie sahaja.

    isu jual peta sehingga rm50,000. adalah masuk akal. kerana beliau menjualnya di internet menggunakan harga USD. dan ketika 1999.
    nilai USD kepada Ringgit adalah besar.

    jika anda seorang businessman sebenar
    anda tidak akan mendedahkan cara sebenar bagaimana mereka menjana wang.

    apa yang irfankhairi buat adalah mendedahkan
    sebahagian cara untuk mennjana income.

    menjadi jutawan adalah tugas anda. bukan tugas irfankhairi dan bukan tugas sesiapa. anda haruslah bertanggungjawab.

    menyalahkan orang lain. adalah cara terbaik untuk tidak menjadi jutawan.

    anda perlulah berusaha, gagal, dan cuba lagi sehingga anda berjaya mencapai resipi kejayaaan mengikut adunan sendiri.

    jadi apa yang saya sarankan, anda jangan terlalu ghairah dengan siapa yang yang memberi penceramah. tetapi APA YANG INGIN DI SAMPAIKAN oleh penceramah tersebut.

    Pendapat saya sbg seorang undergroud Internet Markerter, Kursus Irfan Khairi Benar Benar sesuai bagi mereka yang baru menceburi dunia perniagaan internet.

    dan jika anda berharap anda akan menjadi jutawan esok hari. anda berada di landasan salah.

    :)

     
    Akmal Mazlan On December 19, 2010 at 9:32 AM

    salam sejahtera.....

    saya begitu setuju dengan saudara yang memberi komen diatas......
    Bukan mudah untuk berjaya, dan lebih2 lagi seseorang yang mahu bongkarkan rahsia bagaimana dia jadi kaya..... pengorbanan masa lampau tu sangat bernilai, jangan anda pernah merasa rugi atas tindakan anda dahulu..... saya dulu memang pernah rugi, tapi sekarang sudah ada pengalaman untuk mengetahui yang mana baik dan yang mana tidak sesuai untuk kita..... Kursus tarikh lahir ke, ceramah internet marketing ke, MLM ke semua tu kira saya berpengalaman hadiri semua. Namun apa yang saya dapat ilmu untuk membaiki diri sendiri.... jangan pernah tamak inginkan kekayaan..... usaha lagi......

    Internet Marketer sambilan
    Student Perubatan tahun 3

    AkmalMazlan.blogspot.com

     
    networkerexplore On January 4, 2011 at 8:17 AM

    ape lh y korg merepek ni.
    we,klu nk cite bab menipu lh kn.pe bnde y korg xpnh tipu?
    mnusia ni sume sme je beb.
    if korg nk kte irfan menipu,ade bukti ke?
    setakat bukti pki teori,adq ak y tadika pn leh gtau.
    ish,nk mengate org,bia bkias.
    klu leh,xyah nk wd mulut psl org len.
    fitnah jdnye.

     
    mukminmari On January 17, 2011 at 11:01 PM

    irfan ok...dia berusaha....kitapun kena berusaha

     
    mukminmari On January 17, 2011 at 11:02 PM

    tenguk ni http://pekasamperak.com sedappppp

     
    abg rock On February 11, 2011 at 10:15 AM

    kelakar la korang..tapi yang pasti bukan senang nak senang, bukan susah nak susah. kalo org jual ebook sahaj boleh jadi jutawan, tak mustahil jual peta pon jadi jutawan. orang yang jual application utk iphone pon boleh jadi jutawan walaupon harga apps tu cuma USD 1.99 sahaja. sebabnya internet adalah medium tanpa batasan. bab2 yg mengkritik tu , pada aku biasa la..... bangang .... nak wat cam ne. dah tau ada internet , cari la bahan2 berilmu.. ni sibuk dok tgk benda2 tak senonoh..tu yg otak kotor tu. lawak la korang nie... dan kepada yang berfikiran positif aku ucapkan salam jutawan......

     
    khairur_rijal73 On April 2, 2011 at 8:22 PM

    apa la hampa ni...irfan bg "jalan" utk berjaya je..bg saya, kalau irfan nak ngajar semua tak cukup sehari utk ngajar yg bengap2 tu. web design ,word n PDF converter kena le belajar sendiri, not free bro. kalau bengap IT sangat, jgn join kami buat biz internet.kalau nak cepat kaya ini bukan platform nye..,produk kena buat sendiri,marketing strategy kena fikir sendiri cuma internet utk promosi n bayaran je. pakai otak gang..ini perniagaan internet bukannya pelaburan internet.

     
    Anonymous On April 25, 2011 at 12:11 AM

    aku setuju, untuk berjaya kita kena berfikiran positif dan bukannya asyik nk meggutuk or kritik org lain.. org yg selalu megkritik org lain 2 sbb diri sendiri yg x bleh nak buat.. dlm bhasa lain (sengal)

     
    Anonymous On April 29, 2011 at 9:21 AM

    salam, kita patut bersyukur kerana orang melayu mcm Irfan telah berjaya menyuntik semangat utk sm bangkit..memberi idea awal,kasar, berfikir dan langkah awal utk jadi jutawan..langkah seterusnya usaha sendiri,mungkin 1 guru,mungkin 10 gur,mungkin juga 1000 guru diperlukan untuk berjaya..janganlah kita asyik salahkan org kerana kita belum berjaya...kenapa byr ratus2,beli je buku Irfan, bljr sikit2,download, mcm2 boleh buat..b smart..jgn marah2 k..just want to shared.

     
    Anonymous On June 4, 2011 at 8:33 AM

    sebab itu segala perbuatan berlandaskan niat....kalo niat x betul kan haru jadinya...
    kalo niat nak cepat kaya tanpa fikir halal haram...
    akibatnya tangunglah sendiri....sy ckp bkn tuju pd irfan khairi sj tp pada semua org yg berniat sedemikian...

     
    Anonymous On June 14, 2011 at 8:53 PM

    Salam
    A'ah, ko org ingat msuk kursus IK terus jadi jutawan mcm dia ke..Dia mengajar asas dan membuka jalan je, jalan yg dia buka pun bkn calang2, mmg byk knowledge, IK langsung tak quduqut ilmu! setahu i masa kursus dulu, dia ada sediakan bengkel lanjutan selepas tu..Utk praktis dan mahirkan..
    Amir Khan

     
    gemalai On July 5, 2011 at 9:00 AM

    apa la dok sibuk sangat kutuk oang.. kalau u tak nk pergi tak payah dok buruk buruk kan org...ambil yg positif...ini la tabiat manusia...tak reti nak bersyukur....kita beruntung dapat anak muda mcm irfan khairi...banyak melahirkan usahawan internet yang berjaya....perbetulkan diri sendiri sebelum memburukkan orang lain

     
    Anonymous On August 13, 2011 at 11:56 AM

    ntah le.. macam2 yang didengar.. tapi utk org yg bengap dan 1st time dengar talk IK.. bleh gak ar nak plan wat ape... die bukan nak tlg wat sampe kite jd kayo.. die share pengalaman dan bagi tips.. kalu reti nak guna tips.. gune le.. kalu dh tak reti .. jgn lak salahkan org.. kalau ada website canggih pun tapi tak de tips internet business.. sapa nak akses web tu? ntah le.. renung-renungkannn.. yang penting die sanggup berkongsi dengan kite sume

     
    Shah URL On August 19, 2011 at 9:28 PM

    hahahaha

     
    Finaz On August 23, 2011 at 11:21 AM

    Aku sendiri hadiri bengkel Irfan Khairi pada April 2008 dan memang dia ada ajar semua peserta utk buat laman web basic siap bagi free software cd utk peserta uploadkan dan bina laman web seperti yang diajar.

    Cuma mungkin ada peserta yang memang tak berapa pandai menggunakan komputer, jadi mungkin keadaan ini sukar buat mereka. Tak dinafikan Irfan sepatutnya sediakan kelas khas utk mereka2 ini membina laman web mereka. Kelas khas tak semestinya kena buat bengkel ia boleh juga dalam bentuk online tutorial.

    Mungkin yang terbaik adalah kita beri cadangan kepada beliau agar beliau tahu masalah peserta2 bengkel beliau yang keciciran. Tapi kalau dah bagi tahu pun dia buat tak tahu juga maka dia bukan usahawan yang sebenar lah... Harapan semoga Irfan Khairi dpt mengatasi masalah ini dan semoga masalah you guys turut dpt diatasi :-)

    p/s: By the way, aku ambil upah buat website. Sekarang ada promosi harga dari RM280 - RM450 sahaja. Laman web aku ialah http://ilhamcipta.com atau Facebook ilhamcipta aku http://facebook.com/finazAR

     
    Rahsia AdSense On September 5, 2011 at 11:30 PM

    mungkin ade kebenaran dan mungkin ade ketidakbenarannya..

    Namun, kita dituntut untuk tidak mempercayai seratus peratus apa yang dibaca melalui media-media cetak mahupun elektronik..

    lakukan kajian dengan terperinci sebelum decide untuk keluarkan duit bagi program program macam yang irfan buat ni

     
    Anonymous On October 1, 2011 at 4:36 PM

    aku tgh dgo cramah die

     
    Anonymous On October 1, 2011 at 4:41 PM

    amek pgalaman dgar crmh die sndiri live, bru leh kritik

     
    Anonymous On October 19, 2011 at 1:14 AM

    mudah je benda ni, org malas belajar je kata begitu, bila kita nak buat sesuatu, fikir masak2... jgn kita x leh ikut apa yg di ajar, terus hentam... menampakkan apa di pekung sendiri..malu kan kena kat batang hidung sendiri, dapat dosa lagi... Untuk IK... dia dah bitau... khas utk newbie sesuai program yg macam mana...ilmu IT ni luas... so belajarlah satu-satu... FOKUS betul2...baru belajar yg lain... Jika kita THINK POSITIF.... semua perkara akan POSITIF... dan Itu adalah salah satu DOA apa yg kita minta... mmm....fikir-fikirlah.. :) senyum selalu InsyaALLAH hilang stress sikit..

     
    jomworld On October 19, 2011 at 2:00 AM

    Sy xtau cara macamana irfan khairi mengajar anda membuat website. Website field ni terlalu luas dan mempunyai pelbagai cabang2. Anda boleh belajar cara2 membuat website menggunakan CMS dan bole dpt website sendiri dlm masa 3 hari(+bantuan mentor). Tp bahagian pemasaran, teknik SEO dan macam2 lagi sangatlah penting. Senang cerita, cari web designer je, bayar mahal tp service professional. berbaloi. Kadang2 kita bayar untuk janji yang diucapkan dan tidak mendapat hasil seperti yang kita harapkan. Anda mungkin tidak lihat bagaimana dia membuka mata dan minda kita ke arah sesuatu yg lebih baik. lain la pegi seminar tu, dia x datang memang GG.^^ sekian ucapan ringkas dari pihak JOMWORLD Web Design

     
    Anonymous On October 19, 2011 at 2:11 PM

    Saya tiada asas bina web. Pergi kurus kat sini http://www.BengkelWebsite.com/index.php?ref=SemudahABC dalam masa 2 minggu dah boleh buat minisite sendiri.

    Ini web saya www.rahsiahrd.com

    Siapa nak tempah cam ni...boleh, saya beri harga kekawan. RM300 tak termasuk templete n affiliate program.

     
    Anonymous On November 1, 2011 at 4:15 PM

    pinjam meminjam wang untuk meneruskan perniagaan adalah perkara wajib untuk pusingan modal...

     
    Anonymous On November 1, 2011 at 4:19 PM

    sy berjaya dalam perniagaan bukan kerana banyak modal,tetapi kerana saudara mara tolong dari segi kewangan dan modal pusingan ..tanpa duit macamana bisnes nak maju..

     
    Anonymous On November 1, 2011 at 4:21 PM

    pinjam meminjam wang untuk meneruskan perniagaan adalah perkara wajib untuk pusingan modal...

     
    musi On November 22, 2011 at 6:28 PM

    salam;
    bila difikir, untuk bejaya kena banyak pengorbanan, kursus, seminar, bengkel, modal dll. kalo dengan IK tak cukup lagi kena laa buat sesuatu lagi kan.

     
    Anonymous On November 27, 2011 at 12:46 PM

    Cuba perhati komen2 Anonymous di atas semua dari orang yang sama. Kah! Kah!Kah!

     
    Anonymous On January 26, 2012 at 5:12 PM

    Hanya yang dah pergi kursus IK je yang tau camana. Pastu kena juga tengok level. Aku pun pensyarah in Web, Multimedia & Graphic Design 4 almost 5 years. Kalau peserta yang dah tau+pengalaman akan komen "Ni jer ke ? Buang masa je datang" Klau yang 0 tu plak " Pergh laju giler yang kat depan tuh, aku langsung apa tak paham". Sakit pala gak beb. So aku rasa IK kena spesifik dalam deliver course.

     
    Syahmi Ahmad On March 21, 2012 at 3:43 PM

    manusia bijak ambil yang positif and work on it. Those who are really dumbass give negative influence to others and make other people down.

     
    FEDO On May 26, 2012 at 11:39 AM

    Erm..Jadi harap beri tunjuk ajar ya.

     
    Anonymous On July 3, 2012 at 3:49 PM

    Tak semua orang boleh menjadi jutawan internet walaupun kenyataannya yang jadi jutawan internet memang ada tapi yang berhabis duit untuk menjadi jutawan internet pun terlalu ramai....

     
    PERNIAGAAN POHON EMAS On July 8, 2012 at 12:40 PM

    belum kenal,memang nampak baik dan nak tolong,bila dah kenal dan minta tolong,janji ajelah yg dapat

     
    PERNIAGAAN POHON EMAS On July 8, 2012 at 12:41 PM

    belum kenal,memang nampak baik dan nak tolong,bila dah kenal dan minta tolong,janji ajelah yg dapat

     
    Mohd. Shukri Sulaiman On August 2, 2012 at 10:02 PM

    bagi aku kalau tips dari seorang jutawan akan aku ikut kerna pengalaman mereka tu amat bermakna bagi kita. Nak berjaya bukan seorang guru tetapi perlu banyak guru. kalau kita kaji balik semua tips yang di beri teramat logik.. fikir-fikirkanlah.

     
    Anonymous On August 16, 2012 at 12:48 AM

    itu la orang melayu suka berprasangka buruk dngan orang yg telah berjaya. sebenarnya dorang ni dengki dengan kekayaan orang tu sebenarnya tu yg buat fitnah seronok tgk orang tu jatuh miskin.

     
    Anonymous On August 21, 2012 at 1:19 AM

    sekarang cuba kita bincang bab ...IK jutawan...betulkah?..bukan bab dia ikhlas ceramah or peserta ceramah dia bodo ka..cuba kita bincang betul ka dia tu dulu jutawan?..
    persoalannya..

    1)kenapa dia xcakap nama2 website yg dia jual brg yg untung smpai jadi jutawan tu?apa nama dia?...kalau ada blh tolong improve promotion
    sekali..alang2 dah terkenal.. KENAPA XTUNJUK WEBSITE KEDAI DIA?!...KENAPA?!..
    atau dia xada website pun..just ada idea..nak cerita dkt org..

    2)dia bg contoh jual peta jd jutawan..logikka?
    kenapa dia xtunjuk website tu?..kenapa xtunjuk transaksi duit masuk org beli?
    logikka jual peta smpai jd jutawan..orang putih dtg malaysia beli peta dia ka?dia bukan jualfree ada modal peta,beli dkt mana,untuk bersih berapa,kena ada penghantaran..ada dia tunjuk semua tu?!
    ..org putih lg maju pd kita..xpyh la beli peta dkt dia,googlemaps sudah..

    jd kebarangkalian besar...dia xjual brg pun masa
    mula2 dia keluar buku "jutawan internet"..tp dia jual idea..org bayar pi seminar dia..jd la jutawan..

     
    Irfanzac zac On October 12, 2012 at 5:17 PM

    kmu semua pandaickp tntg keburukan org ja,tp x sedar diri.irfan tu dah di iktiraf pun jutawan.sblm sibuk org sibuk diri sendiri dulu.klu kmu x puas hati dgn irfan khairi kmu buat apa y dia buat.sbb org y sllu cerita keburukan org tu cuma org y ckp besar tp xtau ap nak dibuat.........

     
    HIRNAH On December 16, 2012 at 1:22 AM

    itu dah jadi rezeki dia jadi jutawan kenape dok sebok nak pertikaikan periuk nasi die....ala bukan susah pon buat website xpyah buat website yg canggih2 hanya sekadar boleh buat bisnes online dan custemer pon tahu ape yg korang jual dah cukup....zaman sekarang dah moden kalau xreti buat website korang pergi kat google taip MACAM MANA NAK BUAT WEBSITE??? KAN SENANG...akan ada bermacam2 list kuar kat situ nanti....ape pon xboleh :P

     
    Amim Blog On October 14, 2013 at 11:55 AM

    ada orang cakap , betul ke irfan khairi jutawan ? tak kan dia jual peta malaysia je dah jadi jutawan ? kenapa tak tunjuk website-website jualan dia ?

    Saya nak tanya satu soalan kat korang. korang pernah jadi student dia ? kalau pernah , ya , dia akan tunjuk korang website dia , screenshot dia , dan macam2 lagi. sape pernah jadi student dia , akan tau . dia akan tunjuk website yang pernah dia buat untuk buat jualan dulu dan screenshot order yg masuk .

    jangan dengar orang cakap je . tapi selidik . suka sangat berprasangka buruk dan cuma dengar dari sebelah pihak yang ntah betul ntah idak .

    ni setakat dengar orang cakap je, baik tak payah .

     
    Rie On May 25, 2014 at 2:15 PM

    Mereka yang tak faham bagaimana perniagaan internet itu berpotensi menghasilkan income exponential ataupun ada sifat cemburu kearah negatif.

    Saya pernah beli produk beliau berupa produk info dan dari situlah titik tolak permulaan penjanaan income dari internet.

    Harap mereka yang selalu pandang negatif terhadap IK pastikan kenali dahulu latar belakang beliau dan barulah komen.

     
    Anonymous On November 13, 2014 at 7:38 PM

    apa yg en irfan khairi buat adalah kelentong tentang kejayaan buat duit melalui internet, bg tujuan membina reputasi. once reputasi dah ada, bila dia buat ceramah maka ramaila yg datang. dari situla dia buat duit...org yg btol2 kalo melalui affiliates business takkan kongsi tips diaorg melalui ceramah. yela, kalo kongsi bmakna diaorg akan ada pesaing

     
    Anonymous On December 16, 2014 at 11:18 PM

    Orang semua nak jadi jutawan tapi selalu orang tak pernah tahu kenapa mereka nak jadi jutawan. Ke nak jadi jutawan sbb nak beli ferrari, bina bungalow, travel naik private jet dan kemewahan dunia ?

     
    Anonymous On December 22, 2014 at 1:17 PM

    Jual Peta jadi Jutawan???? Macam Tak Masuk akal Aje. Berapa harga beli, berapa harga jual? kalau satu peta untung RM100.00, dia kena jual 10000 peta untuk dapat untung satu juta. Kalau dalam masa tiga tahun untung sejuta setiap hari dia kena jual 10 peta. Bolehkah??? macam tak masuk akal aje.

     
    Anonymous On January 28, 2015 at 4:28 PM

    lol keyboard warrior oOo

     
    Anonymous On September 16, 2015 at 8:15 AM

    Butoh lah irfan khairi jana 1 juta umur 25. Kalau betul tunjuk seorang yang newbie business yang dah pergi kursus mahal die and dapat jadi jutawan dalam 3 tahun buat bisness online. Lol. What a joke. Jutawan x jadi pakar motivasi woi. Jadi pakar motivasi pastu jadi jutawan ada chance la. Penipu habis. Bile comment die ni penipu kt fb die terus bann. X caye try je. Siap boleh tulis kt blog die pesaing die yang x bernama dn x berani yg ckp die penipu lol. Ingat orang melayu bodoh ke mamat ni. Pundek betol. Sebiji najib

     
    mohd yusof abu bakar On November 26, 2015 at 5:53 AM

    Satu perkara je saya nak bagi tahu, sekiranaya anda tahu di satu tempat tu ada banyak emas, adakah anda ingin bagi tahu orang lain tempat yang ada emas itu? fikir2 kan la..

     
    Indahnya Berbagi On January 17, 2016 at 4:39 PM

    “Ikuti Program Online Facebook Masterclass Irfan Khairi, anda akan dapat 'master' sesuatu platform perniagaan online dengan mudah, pantas dan efektif dari keselesaan rumah anda melalui video, nota & contoh-contoh yang disediakan"... Harga Diskaun Sempena Pelancaran... Sertai segera sebelum harga dinaikkan, manfaatkan peluang dan kesempatan terbaik ini... Jangan terlambat untuk sebuah penyesalan... Klik http://goo.gl/cwwCik

     
    Radin Sallehuddin Radin Abdul Rahman On March 20, 2016 at 7:21 PM

    Sy x muda lagi. Dah masuk lebih 5 series pun. Tp sbb nk lbh berjaya dn ingin mbangunkan diri dpm biz internet, sy mdaftar dn mgikuti kursus irfan dgn bayaran beribu. Sy rasa menyesal? Tidak. Sy pernah pergi kursus internet yg d kenali oleh pakar bangsa cina. Sy percaya method, teknik dan pendekatan IK terbaik. Sy tahu apa yg anda fikirkan. Doakan sy berjaya. Membuktikan pelajaran yg sy belajar di IKSB akn menghasikkn biz internet Rm 1 juta in shaa Allah.

    Radin Sallehuddin RA Rahman

     
    Radin Sallehuddin Radin Abdul Rahman On March 20, 2016 at 7:21 PM

    Sy x muda lagi. Dah masuk lebih 5 series pun. Tp sbb nk lbh berjaya dn ingin mbangunkan diri dpm biz internet, sy mdaftar dn mgikuti kursus irfan dgn bayaran beribu. Sy rasa menyesal? Tidak. Sy pernah pergi kursus internet yg d kenali oleh pakar bangsa cina. Sy percaya method, teknik dan pendekatan IK terbaik. Sy tahu apa yg anda fikirkan. Doakan sy berjaya. Membuktikan pelajaran yg sy belajar di IKSB akn menghasikkn biz internet Rm 1 juta in shaa Allah.

    Radin Sallehuddin RA Rahman

     
    Anonymous On April 20, 2016 at 4:59 PM

    Kesian orang yang selalu pikir negatif ni. Yang cakap Irfan Khairi ni jutawan sebab jual peta, korang la yang tak betul. Sebab dengar kabar angin sana sini. Walhal dia jutawan sebab ada 8 bisnes lain dan antaranya jual peta malaysia. Masuk kelas beliau, baru korang tahu! Aku pun bekas pelajar dia. Bila aku masuk, baru aku tahu apa bisnes yang dia buat. Ni setakat dengar cerita-cerita orang lepas tu maki hamun. Patut la orang mcm korang ni tak ke mana. Tahap tu jugak. Kesian.

     
    zahidan Abd Aziz On June 28, 2016 at 5:19 AM

    sy dah buat 26 web hasil antaranya ilmu yg Dr Irfan ajar..
    bagi yg malas blajar apa nk kata.. lps tu salahkn guru.. sama la spt yg belajar tak lulus lps tu salahkn ibubapa dia... Irfan ni org yg sangat nudah nk bincang dgn dia.. Tinggal kita ja taknak ambil inisiatif. Bagi yg negatif dia akn menyalahkn org lain jika gagal.. sy dah 5 series tapi masih blajar.. alhamdulillah pnh dapat sale beratus ribu atau juta hasil web2 tersebut.

     
    MUADZAM AWNING IRONWORKS On June 29, 2016 at 7:04 AM

    👍👍👍

     
    Cinta Hati Hairul On July 17, 2016 at 8:02 AM

    Dalam byk2 komen. Ni sy setuju. Betul tu, Jgn nak harap semuanya di suap ke mulut je Kaaaaan... hidup kena usaha.Nak makan pun kena usaha masukkan ke mulut, baru le tekak rasa sedapnya, sampai kat perut baru terasa kenyang. Naper suka nau Pertikaikan REZEKI ALLAH? Sy sendiri pernah lalui zaman income berjuta masa jual bengkung (sekali tu je lah, sb sy tak istiqamah) byk kelemahan dlm diri dan pengurusan. Sy tak pi belajar masa buka bisnes. Main hentam je.. apa2 pun sy bersyukur sb sy pernah lalui saat manis itu dan sy mampu tolong ramai org waktu tu.. (ada byk cara nak berjaya selagi Allah izinkan) takyah lah nak pertikaikan rezeki Allah dan cari kelemahan dan kekurangan org lain. Perbaiki diri, amal dan bantu ramai org kan itu lebih baik utk akhirat kita. Dunia sementara je

     
    Cinta Hati Hairul On July 17, 2016 at 8:13 AM

    Oh ye lupa nak inform. Walaupun dh lalui semua pahit dan manis dlm perniagaan. Sy dan suami akhirnya berjaya declared #weretiredby38 (bersara awal drpd org lain) tapi itu semua tak bermakna kami bangun, makan, tido setiap hari. Kami boleh buat apa yg kami suka dan travel ke mana sahaja. Dan sy akan hadiri kelas/program IRFAN KHAIRI pada 23 Julai ni. Jom kita sama2 tambah ilmu. Tak salahkan? Byk benda kita kena belajar kat dunia ni. Sama ada kita nak ke tak nak jer. See you there. Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin

     
    Cinta Hati Hairul On July 17, 2016 at 8:19 AM

    Dalam byk2 komen. Ni sy setuju. Betul tu, Jgn nak harap semuanya di suap ke mulut je Kaaaaan... hidup kena usaha.Nak makan pun kena usaha masukkan ke mulut, baru le tekak rasa sedapnya, sampai kat perut baru terasa kenyang. Naper suka nau Pertikaikan REZEKI ALLAH? Sy sendiri pernah lalui zaman income berjuta masa jual bengkung (sekali tu je lah, sb sy tak istiqamah) byk kelemahan dlm diri dan pengurusan. Sy tak pi belajar masa buka bisnes. Main hentam je.. apa2 pun sy bersyukur sb sy pernah lalui saat manis itu dan sy mampu tolong ramai org waktu tu.. (ada byk cara nak berjaya selagi Allah izinkan) takyah lah nak pertikaikan rezeki Allah dan cari kelemahan dan kekurangan org lain. Perbaiki diri, amal dan bantu ramai org kan itu lebih baik utk akhirat kita. Dunia sementara je

     
    Anonymous On September 8, 2016 at 8:32 AM

    Seorang lelaki asnaf fakir miskin. Berada dalam keadaan daif dan hidup dalam serba kekurangan. Sesiapa yang ingin menghulurkan sumbangan wang secara ikhlas, boleh derma ke akaun maybank 151089317354 Adila Bin Suboh. Terima kasih.

     
    Adif Firdaus On October 11, 2017 at 1:04 PM

    Panduan Membuat Minisite Pantas

    Template Asas Minisite V1.0 telah pun dilancarkan
    pada hari ini. Pelaburannya pula sangat berbaloi
    dan jauh lebih murah berbanding mengupah designer.

    Layari pautan tersebut dengan segera:

    => http://www.panduan-minisite.com

     
    Adif Firdaus On October 11, 2017 at 1:05 PM

    Komisyen RM200 BerTubi-Tubi
    Lihat Bukti Komisyen Jutawan App
    Memang Lumayan Masyukk...
    :
    Join Sekarang >> http://buktijutawanapp.blogspot.my
    :
    :
    Tag:
    jutawan app, jutawan app affiliate, jutawan app afiq danial, jutawan app android, jutawan app apk, jutawan app betul atau tipu, jutawan app betul ke, jutawan app betul ke tipu, jutawan app com, jutawan app download, jutawan app free download, jutawan app install, jutawan app j, jutawan app login, jutawan app menipu, jutawan app penipu, jutawan app review, jutawan app robot, jutawan app tipu, jutawan app v3, jutawan app vip, jutawan application, jutawan apps download, jutawan aplikasi, jutawan aplikasi download, jutawan aplikasi tipu, bukti jutawan app, income jutawan app, jutawan app komisen, komisyen jutawan app, pendapatan jutawan app

     

Post a Comment